Vítame ťa - čo by malo na bábätko čakať po príchode domov

vítame ťa - čo by malo na bábätko čakať po príchode domov

"Toto je tvoj domov, tu budeš bývať " povieš bäbátku, keď prvýkrát spolu prekročíte prah vášho domu. Čo ale potrebuješ, aby si bola na príchod bábätka pripravená? Najdôležitejšie je vytvoriť prostredie plné lásky, nehy a porozumenia. O tom nie je pochýb. No aj nejaké tie materiálne veci vedia pomôcť, aby ste sa vy aj bábätko cítili pohodlne. Pýtali sme sa mamičiek a treba priznať, že existujú odlišné predstavy o tom, čo je v prvých týždňoch naozaj to podstatné. V každom prípade bude vaše dieťatko vyžadovať niekoľko základných vecí, na ktoré treba  myslieť, aby boli vaše prvé týždne príjemné.

V prvom rade sú to plienky. Áno, úplne bežná vec, no sú mamičky, ktoré nerátajú s tým koľko plienok budú potrebovať. V závislostí od dieťatka sa denná spotreba môže líšiť, ale je určite dobré mať doma nejaké zásoby. Tatinovia vedia pomôcť s mnohými vecami, ale kupovanie plienok sa vo väčšine prípadov končí zmäteným pobehovaním medzi regálmi a nerozhodnosťou pri výbere veľkosti či druhu. Preto je vždy lepšie mať doma viac. A ak by sa náhodou predsa len minuli, sme tu pre teba maminka. U nás si môžeš vybrať aj nakúpiť pohodlne, bez toho, aby si musela opustiť domov a svoje bábätko.

Potom sú to deky, prikrývky a zavinovačky, aby bábätku nebola zima. Osušky, uteráky a vanička, aby bolo kúpanie príjemné. Cumlíky a opatrovateľka. Nie živá, aj keď tá by sa možno hodila tiež :), ale elektronická. Taká "baby vysielačka", aby si sa mohla napr. pokojne najesť a zároveň mať istotu, že tvoj poklad pokojne spinká v postieľke. 

Tiež je dobré mať doma nejaké fľaše a termosky. Ak by si náhle stratila mlieko a budeš musieť bábätko kŕmiť, je menej stresujúce mať potrebné veci poruke, než ich narýchlo niekde zháňať. 

A mamička. Nezabúdaj ani na seba. S týmto naozaj mnoho žien neráta, ale tvoje telo sa počas tehotenstva zmenilo a zmenami prechádza aj počas materstva. Po kojení sú tvoje bradavky aj prsia citlivejšie, môžeš sa cítiť oveľa viac unavená. No existuje spôsob, ako sa cítiť v pohode. Stačí len vedieť ako na to. My to vieme a veľmi radi ti s tým pomôžeme. 

 V sekcii pre mamičky, nájdeš rôzne pomôcky ako dojčenské podprsenky, popôrodné nohavičky, tampóny do podprsenky, popôrodné sťahovacie pásy, prsné klobúčiky, tvarovače prsných bradaviek a mnohé iné.

No a ako my v Hovienkove tvrdíme, najlepšie sa všetko zvláda s porozumením a úsmevom. Preto sa neboj, ak nebudú tvoje prvé dni v role mamičky dokonalé. Dieťatku nevadí, ak mu prvú plienku nevymeníš ako expertka alebo ak pri kúpaní niekedy zabudneš na jedno miesto kdesi za uškom :).  Nezabúdaj, že tvoje bábätko nemalo inú mamu, s ktorou by ťa porovnávalo. V skutočnosti si najlepšia mama, akú mohlo mať a má :)

 

123