Začiatky dojčenia

"Byť dobrou mamou neučia v nijakej škole. Na to netreba knihy,ale VEĽKÉ SRDCE” (Matka Tereza)

Držanie bábätka pri dojčení

Mamička máš obavy z toho, ako správne držať v náručí svoje dieťa, aby si mu pri dojčení dala to, čo potrebuje? Neboj sa. Pre väčšinu žien to nie je ľahké. Treba zistiť, aká poloha bude pre dieťa a pre teba správna. Dôležité je, aby si po polhodine kŕmenia nebola unavená. V správnej polohe  bude príjemne tebe aj tvojmu dieťatku. Napríklad, stačí použiť dojčiací vankúš a hneď sa budeš cítiť pohodlnejšie. Detaily robia veľa, tak na nich netreba zabúdať. 

Správne držanie tvojho bábätka je tiež dôležité preto, aby sa vedelo dobre prisať. Existuje viacero polôh a každej mamičke vyhovuje niečo iné. Vyberáme pre teba tie najbežnejšie: 

 

dojčenie

Dojčením dávaš dieťatku v prvých mesiacoch jeho života , všetko potrebné pre jeho rast a vývoj. Je prirodzené a nemusí byť ťažké. Tebe ani dieťatku nebude prospievať ak sa budeš zbytočne stresovať. Toto všetko spolu zvládneme. 

S našimi produktami ti vieme spríjemniť tieto chvíle, a to hlavne pri bolestivých bradavkách, predovšetkým v začiatkoch dojčenia.

 

123

Bolesť prsníkov z dojčenia

Bolesť prsníkov pri dojčení je bežná vec, ktorá ako príde, tak aj odíde. Ten pocit, že tvoje dieťatko po dojčení krásne zaspinká a ty budeš môcť mať chvíľku len pre seba, je na nezaplatenie. Aj keď tá bolesť je spočiatku nepríjemná, správnym dojčením a pomôckami ju vieš urobiť znesiteľnou a časom ju úplne odstrániť. 

Prsníky by si mala striedať, aby si zabezpečila ich vyprázdnenie.

456

No a určite vieš, Maminka, že materské mlieko je pre tvoje dieťa najlepším zdrojom živín. Ale sú aj prípady, kedy mamička mlieko stratí. V takomto prípade sa nemusíš báť. Stáva sa to pomerne často a detičky, ktoré neboli dojčené, nijako netrpia. Stačí ak máš doma vhodné fľašky, náhradné cumlíky a nezabúdaš na pravidelné kŕmenie. S výberom tých správnych ti radi pomôžeme. 

 

789

 TIPY a TRIKY:

1. Ak máš bolesti pri kojení, odporúčame dostatok odpočinku a minimum stresu.

2. Pre lepšie spustenie mlieka pomôže osprchovať prsia teplou vodou aspoň 5 minút tesne pred kojením.

3. V čase keď nekojíš, na boľavú časť prsníka pomôžu studené obklady, pre uvoľnenie bolesti.

4. V začiatkoch dojčenia je dobré striedať rôzne polohy pri dojčení, aby sa tlak na bradavku nevytváral vždy na rovnakom mieste.