Ako správne vybrať vlhčené obrúsky pre vaše dieťatko?

Ako správne vybrať vlhčené obrúsky pre vaše dieťatko?

Ako rodič, chcete pre svoje dieťa to najlepšie, preto ani výber vlhčených utierok pre novorodenca nie je výnimkou. Vlhčené utierky sú nepostrádateľným pomocníkom pre každodennú starostlivosť o novorodenca. Avšak s takým množstvom možností na trhu, môže byť ťažké vybrať tie správne. Tu je niekoľko faktorov, ktoré vedia pozitívne ovplyvniť výber tých správnych obrúskov.

 

  • Zloženie: Predtým, než vyberiete vlhčené utierky, dôkladne skontrolujte ich zloženie. Ideálne by ste mali hľadať utierky bez parabénov, ftalátov a iných škodlivých chemikálií. Tiež sa uistite, že utierky neobsahujú alergénne látky, ako je napríklad koreň zemiakov.
  • pH rovnováha: Novorodenci majú citlivú pokožku a preto je dôležité, aby vlhčené utierky, ktoré používate, boli vyvážené na správnej úrovni pH. Vyberte utierky s pH rovnakým ako pokožka dieťaťa (asi 7), aby ste zabránili podráždeniu.
  • Zmäkčujúca zložka: Vyberajte vlhčené utierky s prírodnými zmäkčujúcimi zložkami, ako je napríklad aloe vera alebo vitamín E, ktoré pomáhajú zmierniť podráždenie pokožky.
  • Balenie: Skontrolujte, či sú vlhčené utierky balené v praktickom balení, ktoré umožňuje jednoduché použitie na cestách alebo vonku. Utierky by mali byť ľahko dostupné, keď ich potrebujete, a nemali by ste sa o
  • Cena: Cenové rozpätie vlhčených utierok pre novorodencov je veľmi široké, ale neznamená to, že drahšie utierky sú nevyhnutne lepšie. Skúmajte zloženie a recenzie, aby ste zistili, či sú utierky hodnotou za peniaze.

 

V parametroch, na ktoré treba klásť pri výbere veľký dôraz už máme jasno! Ale ktoré vlhčené obrúsky sú medzi mamičkami najobľúbenejšie? Urobili sme si menší prieskum, po ktorých obrúskoch mamičky siahajú najčastejšie. Keďže nám veľmi záleží na tom, aby ste si vybrali to najlepšie pre vášho drobca, zostavili sme rebríček TOP 5 vlhčených obrúskov pre novorodencov, ktoré sú obľúbené najmä vďaka svojmu prírodnému zloženiu!

 https://www.hovienkovo.sk/vlhcene-obrusky/ 

  1. WaterWipes: Tieto vlhčené utierky sú vyrobené len z dvoch prírodných zložiek, a to vody a extraktu z citrusového ovocia, vďaka čomu sa stali aj celosvetovým unikátom. Sú vhodné pre všetky typy pokožky, aj pre deti s citlivou či atopickou pokožkou a sú hypoalergénne. Sú vyrobené v prvotriednej kvalite, dokonca sú ekologicky neávadné a rozložiteľné do dvoch týždňov! No, nie nadarmo obsadzujú prvú priečku nášho rebríčka.
  2. Pampers Sensitive/Harmonie Coconut: Sú vyrobené z prírodných a biologicky odbúrateľných materiálov, čo znižuje ich negatívny vplyv na životné prostredie. Najväčšou výhodou je to, že obsahujú kokosový olej, ktorý je prirodzeným zvlhčovačom pokožky a zanecháva ju jemnou a hebkou. Samozrejme, obrúsky sú dermatologicky testované a vhodné aj pre citlivú pokožku, čo zaisťuje ich bezpečnosť a kvalitu. V neposlednom rade majú praktické balenie, ktoré umožňuje ich jednoduché použitie a skladovanie aj pri cestovaní.
  3. My Happy Planet:bez plastových mikročastíc a chemických látok, ktoré môžu poškodzovať pokožku a životné prostredie. Obsahujú aloe vera a levanduľu, ktoré majú upokojujúce a hydratačné účinky na pokožku. Majú príjemnú vôňu a jemnú textúru, čo zlepšuje pocit pri použití. Sú pre rôzne účely, vrátane ošetrovania kože, odstraňovania make-upu, či upratovania domácnosti, čo zvyšuje ich všestrannosť a použiteľnosť.
  4. Hipp Babysanft: Vďaka svojmu jemnému zloženiu sú HiPP Babysanft Čistiace vlhčené obrúsky Aqua Natural vhodné na časté používanie a odstraňujú nečistoty bez toho, aby poškodili citlivú detskú pokožku. Tieto obrúsky sú bez alkoholu, bez parabénov a bez mydla, čím minimalizujú riziko podráždenia a kožného sucha. Sú vyrobené s obsahom 99% vody a prírodných olejov, navyše sú dermatologicky testované, takže rodičia si môžu byť istí, že ich dieťa má najlepšiu starostlivosť o svoju pokožku.
  5. Eco by Naty: Tieto vlhčené obrúsky sú vyrobené z prírodných a obnoviteľných zdrojov, sú biologicky odbúrateľné a bez nebezpečných chemikálií, čím minimalizujú negatívny vplyv na životné prostredie a zdravie dieťaťa. Sú vhodné pre všetky typy pokožky, najmä tú citlivú a suchú a sú hypoalergénneEco by naty sú certifikované rôznymi ekologickými a bezpečnostnými štandardmi, ako napríklad Nordic Swan Ecolabel, Asthma Allergy Nordic a FSC

Veríme, že sme vám pomohli pri výbere najlepšie, ako sa len dalo. Určite sa vyvarujte obrúskom s alkoholom, parfumom, či zbytočným obsahom mikroplastov. Vidíme sa pri ďalšom blogu!